11:35
Правила оплати за світло в 2019 році
demo image

Українцям доведеться переукласти угоди з двома компаніями

З 1 січня 2019 року в Україні запускається перший етап реформи ринку електроенергії. Так, зовсім скоро послуги споживачам будуть надавати дві окремі компанії — оператор розподільних систем і постачальник. Про це пише «Хвиля».

Перша компанія буде займатися виключно розподілом електричної енергії та експлуатацією електромереж. А друга буде постачати електроенергію споживачам, контролювати нарахування платежів і розрахунки.

Це означає, що українцям потрібно переукласти договори, за якими вони з лютого-2019 почнуть отримувати нові платіжки. Потім вони почнуть отримувати рахунки за спожиту енергію за зразком заяв про приєднання до так званих «умовам угоди споживача про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії». Буде вже два договори: про надання послуг з розподілу і про постачання електричної енергії.

У ДТЕК Київські електромережі пояснили, що для підписання нових договорів необов'язково особисто заповнювати та надсилати заяву на приєднання. Є спрощена процедура: можна продовжувати користуватися послугами і оплачувати рахунки. Так споживач автоматично приєднається до послуг компанії-постачальника електричної енергії. Формат договору встановлюється державою і є типовим для всіх мереж.

Крім того, вже з 1 лютого 2019-го квитанції набудуть нового зовнішнього вигляду. Українці будуть отримувати один загальний платіжний документ з новими платіжними реквізитами. Якщо споживач оплачує рахунки через банк чи інтернет-банкінг, потрібно виставити нові реквізити. При цьому нові розрахункові рахунки будуть в лютневих платіжках.

Варто уточнити, якщо у споживача є переплата по електроенергії, її обіцяють включити в нові рахунки. У самій квитанції буде два окремих рядка: «за послуги розподілу» і «за послуги постачання електроенергії». Поділ тарифу на дві графи — європейська практика, і на тариф вона не впливає, заспокоюють експерти, так як встановлює і контролює його уряд.

Джерело : znaj.ua

Додаткова інформація до даної теми: 

 + В УКРАИНЕ ИЗМЕНЯТСЯ ПРАВИЛА ОПЛАТЫ ЗА ЭЛЕКТРОЭНЕРГИЮ – ?БУДУТ ДВЕ ПЛАТЕЖКИ?

 + Как украинцы будут платить за электроэнергию






Категория: Новостишки | Просмотров: 1184 | Добавил: Weber | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024.
Создать бесплатный сайт с uCoz